onsdag 23 februari 2011

En bra dag trots allt!

Då har vi just kommit hem från en heldag i Göteborg. Det har varit en lång dag för Oliver med många intryck. Vi fick först träffa en barnläkare på barnonkologen som gick igenom mer ingående om vad som kommer hända nu. Det känns skönt att äntligen kunna få se lite mer klart på allt och så vill jag tillägga att hon tyckte vi var mycket kloka föräldrar som inte vaccinerat mot svininfluensan..... Äntligen fick jag belägg för mina teorier om vaccinet!

PETkameran finns på Sahlgrenska så andra stoppet var där, vid det laget var vi alla ganska hungriga då Oliver inte fick äta efter kl. 10. Oliver var tvungen att vila och dricka vatten - då läste vi en hel Lasse-Maja bok. Kl. 16.00 kommer sköterskan in som en agent med en metallbox och öppnar den snabbt och tar ut en metallampull med radioaktivt ämne som hon sprutar in i Olivers arm - isotoper. Sen måste han ligga tyst och stilla innan PETkameran så vi hann läsa en andra Lasse-Maja bok.
På cancerfonens hemsida går det att läsa precis om hur det fungerar:
http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Undersokningar/PET-kamera/

Behandlingen kommer sättats igång nästa vecka och då kommer vi börja med få åka till Göteborg igen och Oliver ska få en CVK inopererad som ska sitta under hela behandlingstiden vilket gör det lättare att ge medicin och ta prover. Sen är det vad PET undersökningen visar som avgör behandlingsform. Som det ser ut just NU med vad vi vet IDAG kommer det bli en kort intensiv behandling - två månader. Det känns skönt och jag hoppas dom inte upptäcker mer i hans kropp! Doktorn sa också att det finns en risk att håret kommer falla av så nu har vi gjort upp en plan tillsammans. Vi klipper det riktigt kort nästa vecka och om det börjar falla senare så kommer rakapparaten fram.

Alla frågar om lillasyster och tycker det är viktigt att hon också är med ibland. Jag vet att hon tycker att det är oerhört obehagligt och läskigt men jag tror också att vi måste avdramatisera det hela och nästa vecka sa hon till Oliver att hon kan följa med till Halmstad någon dag när han ska få medicin. Dom är så fina, ikväll när hon blev ledsen när vi pratade om det så la Oliver armarna om henne direkt och kramade.

Även om det var en seg och jobbig dag känns det bra!

Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar