fredag 11 november 2011

Nu är vi igång!

Nu är Olivers behandling igång. I måndags installerade vi oss i Göteborg och en portacat opererades in på Oliver, allt gick bra och han var pigg och hade inte speciellt ont när han vaknade. I tisdags morse satte behandlingen igång, först med en medicin som heter Mabthera - det är en antikropp och inte något cellgift, som man kan likna vid en målsökande raket som riktar sig direkt på de sjuka cellerna. Efter den sattes cellgifterna in, han får två olika mediciner, en som går in på 22 timmar och en efter som går in på 2 timmar vilket medför att Oliver får medicin 24 timmar per dygn. Upptill får han vätska som ska skölja genom systemet, vilket medför toalettbesök en gång i timmen.

Egentligen skulle hela behandlingen genomförts i Göteborg men vi "tjatade" hem oss så nu ligger vi på vårt hemsjukhus och det känns bättre att få vara nära lillasyster och kunna ta emot besök.

Medicinen har tagit hårt på Oliver nu, han blir tröttare och tröttare - han slokar som en vissen blomma.

Fortfarande har inte dom ställt någon exakt diagnos, Sveriges barnpatolog som dessutom är referens för hela Norden har nu kontaktat vuxenpatologen i Stockholm för second opinion men oavsett vad dom kommer fram till ska behandlingen Oliver får vara den bästa i första läget. Men självklart känns det ju inte speciellt bra när det är så svårbedömt, det hade känts bättre om dom bara hade sagt att - Det här är det och så här behandlar vi det.

Igår var bästa kompisen på besök och det var det bästa som hänt på hela veckan!!! Dom blev båda så glada att se varandra. <3

Vi kämpar alla vidare!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar